Marcel van Harrewijen

Over mij

Na meer dan 20 jaar ervaring als business controller, bedrijfseconomisch analist en pricing manager bij verschillende multinationals, ben ik mijn eigen onderneming gestart. Het is mijn zakelijke drive om te zorgen dat bedrijven hun producten en diensten op een winstgevende manier in de markt kunnen zetten en houden. Want ik heb ervaren dat prijsbeleid vaak niet de aandacht krijgt die het verdient. Daar ga ik voor! Mijn motto is: “play hard, play smart, play together”. Kenmerkend voor mij als persoon zijn mijn nieuwsgierigheid en brede interesse. Als u mij leert kennen, dan ontdekt u een open-minded, humorvolle en gedreven man. Ik streef er naar een langdurige relatie met u aan te gaan.

Motivatie

Prijsbeleid krijgt vaak niet de aandacht die het verdient door een te eenzijdige focus op kosten of concurrentie. Dit is jammer omdat de impact op de winst van goed prijsbeleid groter is dan kostenbesparing. Warren Buffett heeft ooit gezegd: “The single most important decision in evaluating a business is pricing power” Investeren in prijsbeleid is het motto! Uiteindelijk zal zelfs het creëren van baanbrekende innovatieve producten bedrijven niet succesvol maken als zij hun prijsstelling niet verder ontwikkelen, implementeren en onderhouden.

Aanvullende competenties

  • Energie
  • Accuratesse
  • Organisatiesensitiviteit

adviseur prijsbeleid - Prijsbeleid

De resultaten

  • Checklist inschatting volwassenheidsniveau van prijsbeleid Invullen framework per deelgebied Analyse en advies
  • Afhankelijk van de inventarisatie: plan van aanpak voor implementatie en doorvoeren nieuw prijsbeleid.
  • De intentie van een prijstraject is te kijken welke prijzen kunnen worden verhoogd/verlaag met de intentie het nettoresultaat van de organisatie te verhogen.

Mijn gewenste doelgroep

MKB

Mijn gewenste cliënt