Tjaco Rowaan

Over mij

Ik houd van mensen en ben mateloos geïnteresseerd in de interactie tussen mens en (werk)omgeving. Ik geloof dat zowel de autonome mens als organisaties een natuurlijke drang hebben om zich te blijven ontwikkelen en dat ze deze weg alleen dan kunnen vervolgen wanneer ze in verbinding zijn met zichzelf en met elkaar: in wisselwerking dus.

Motivatie

Elk mens heeft een intrinsieke behoefte om te leren. Ook onderwijspersoneel heeft de wens en behoefte om te leren, daar is een veilige omgeving voor nodig waar zij zichzelf kunnen zijn. Er ligt een uitdaging in het creëren van professionele leer (en werk) gemeenschappen. Teamleiders spelen een belangrijke rol in het creëren van zo’n omgeving voor zichzelf en hun teamleden. Zij hebben aan de ene kant een voorbeeldfunctie; een leidende rol en aan de andere kant de verantwoordelijkheid om dit voor anderen te realiseren.

Aanvullende competenties

  • Loyaliteit
  • Als ik me aan iemand, een project of een team committeer, dan blijf ik die trouw. We reizen samen en maken ieder een ontwikkeling door en geven elkaar daarin de ruimte.
  • Mensgericht leiderschap
  • Uiteindelijk komt alles meer op hoe mensen met elkaar omgaan. Zijn mensen in staat om te communiceren en de verbinding met anderen te maken. Menselijke verhoudingen bepalen het welzijn van mensen en daarmee het behalen van de doelstellingen die de mensen of de organisatie waar zij onderdeel van uitmaken voor ogen hebben.
  • Sociabiliteit
  • Ik kan me aanpassen aan een organisatie en een samenwerking met behoud van mijn eigen identiteit. Ik pas hierdoor in veel organisaties van uiteenlopende diversiteit, branches en culturen.

Aangeboden diensten

Begin direct met jezelf online te presenteren!

Ga naar de inschrijvingspagina